10:56 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας του Συμβουλίου της ΕΕ επέκτεινε για ακόμα έξι μήνες τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, που έχουν στόχο την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης και της αντιμετώπισης του εμπορίου ανθρώπων, μετέδωσε η Politico.

Όπως αναφέρει, η διαταγή έχει ισχύ για επιπλέον έξι μήνες με τους υφιστάμενους όρους της χρήσης μόνο αερομεταφορών, ωστόσο, πηγές που επικαλείται η Politico ισχυρίζονται οι προηγούμενοι όροι μπορεί να επανέλθουν πριν λήξει η τρέχουσα εντολή.

Η επιχείρηση καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ανθρώπων και προστασίας των μεταναστών από ναυάγια και πνιγμούς την ώρα που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη βόρεια Αφρική ξεκίνησε τον 2015 με τα κεντρικά γραφεία στη Ρώμη. Πέρσι, η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της στα πλοία διάσωσης μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να δεχτούν μετανάστες που εισέρχονται από την Ιταλία.

Τον Μάρτιο ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση Σοφία είχε φέρει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ιταλία και σταδιακά η επιχείρηση η επιχείρηση επεκτάθηκε υπό τον όρο ότι τα διασωστικά πλοία θα αντικαθίσταντο από αεροπλάνα.

Η αποκαλούμενη μεσογειακή διαδρομή είναι από τις πιο γνωστές, αλλά και από τις πιο επικίνδυνες για την είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη. Χιλιάδες μετανάστες ρισκάρουν τις ζωές του μπαίνοντας σε βάρκες λαθρεμπόρων που δεν είναι ασφαλείς. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περίπου 600 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον Ιανουάριο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ΕΕ μέσω της Μεσογείου.

Tags:
Μεσόγειος, Politico, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK