14:13 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (132)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέο μήνυμα εναντίον της πιθανής επιβολής κυρώσεων έστειλε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

Νέο μήνυμα εναντίον της πιθανής επιβολής κυρώσεων έστειλε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Άσχετα με το πακέτο των S-400, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς μία συγκεκριμένη ποσότητα πυραύλων Patriots. Αλλά πρέπει να δούμε τις συνθήκες που τουλάχιστον ταιριάζουν με τους S-400» δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, μιλώντας στο Reuters.  

Κατά την άποψη μου - συνέχισε ο Ερντογάν - «μία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, δεν θέλει να πληγώνει τη σύμμαχο Τουρκία».

«Δεν είναι μία λογική συμπεριφορά» έσπευσε να προσθέσει.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι οι προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο Τραμπ είναι ικανές να συμβάλλουν στο να «ξεπεράσουμε το ζήτημα των πιθανών κυρώσεων».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της αναφοράς του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ περί πιθανής επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της συγκεκριμένης αγοράς, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφάλειας του ΝΑΤΟ και ότι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις των νέων αμερικανικών μαχητικών F-35.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο, η Ουάσιγκτον αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35, προειδοποιώντας με πλήρη αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (132)

Σχετικά:

Στους επόμενους 18-19 μήνες η παράδοση των S-400 στην Ινδία
Νέες απειλές των ΗΠΑ σε Τουρκία – Μνουσίν: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κυρώσεων για τους S-400
Αμερικανός αξιωματούχος: «Ακόμα στο παιχνίδι» το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400
Tags:
αεράμυνα, πύραυλοι, πύραυλοι Patriot, Patriot, S-400, κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, Τουρκία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK