01:25 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα τελευταία χρόνια, τα ρωσικά media έχουν αντιμετωπίσει αρκετά φαινόμενα λογοκρισίας στις χώρες της Δύσης, με τη Μαργαρίτα Σιμονιάν να χαρακτηρίζει την ενέργεια του Facebook ως πράξη λογοκρισίας των ΗΠΑ.

Συγγνώμη από την αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, ζήτησε το Facebook, μετά το προσωρινό κλείσιμο του λογαριασμού της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Υπάρχουν κάποια επίπεδα, τα οποία περιγράφουν τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο Facebook. Όταν εντοπίζουμε ένα περιεχόμενο, το οποίο παραβιάζει τα επίπεδα αυτά, το διαγράφουμε, ενώ μπλοκάρουμε όσους λογαριασμούς εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν δούμε ότι έχουμε κάνει λάθος, αποκαθιστούμε το διαγραμμένο περιεχόμενο και ζητούμε συγγνώμη, όπως σ’ αυτή την περίπτωση» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Facebook.

Η «συγγνώμη» της εταιρείας έρχεται μία ημέρα μετά το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της αρχισυντάκτριας του Sputnik και του RT για «παραβίαση των επιπέδων της κοινότητας».

Η Σιμονιάν, μάλιστα, μέσω του Twitter, έκανε λόγο για «πράξη λογοκρισίας των ΗΠΑ».

​Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, τα ρωσικά media έχουν αντιμετωπίσει αρκετά φαινόμενα λογοκρισίας στις χώρες της Δύσης.

Το 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για τη ανάγκη αντιμετώπισης των ρωσικών media, χαρακτηρίζοντας το RT και το Sputnik ως «σημαίνουσες απειλές».

Παράλληλα, μία σειρά Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτικών έχουν κατηγορήσει τα δύο ρωσικά μέσα για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, χωρίς ωστόσο, να έχουν δημοσιεύσει κάποια σχετική απόδειξη.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει χαρακτηρίσει ως «ανεδαφικές» όλες αυτές τις κατηγορίες.

Tags:
λογαριασμός, Μαργαρίτα Σιμονιάν, λογοκρισία, Sputnik, RT, social media, media, Ρωσία, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK