03:17 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 52
Βρείτε μας

Ο πιο διάσημος πληροφοριοδότης του κόσμου, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι το μέλλον του είναι πια συνδεδεμένο με τη Ρωσία και σχεδιάζει πλέον τη ζωή του υπό αυτά τα δεδομένα.

Ο Σνόουντεν συναντήθηκε με το δημοσιογράφο του Guardian, Ίεν ΜακΆσκιλ, για μια συνέντευξη πριν από τη δημοσίευση του νέου βιβλίου του Αμερικανού, «Permant Record» (Μόνιμη Καταγραφή»).

Στην αρχή φοβόταν να έρθει στη Ρωσία γιατί τη θεωρούσε το «Άντρο του Εχθρού», λέει ο Σνόουντεν στη συνέντευξή του, αλλά πλέον βλέπει τη χώρα πολύ διαφορετικά.

«Ένα από τα πράγματα που χάνονται σε όλη την προβληματική πολιτική της Ρωσίας είναι ότι πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί. Είναι πολύ εγκάρδιοι, τόνισε ο Σνόουντεν. Όταν πρωτοήρθα εδώ δεν καταλάβαινα τίποτα απ’ όλα αυτά. Ήμουν τρομοκρατημένος με το μέρος επειδή, φυσικά, ήταν οι μεγάλες δυνάμεις του Εχθρού, αυτός είναι ο τρόπος που βλέπει τη Ρωσία ένας πράκτορας της CIA.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, οι συνηθισμένοι Αμερικανοί δεν το ξέρουν αυτό, αλλά στη Ρωσία, μπορούν να βρουν οτιδήποτε θα έβρισκαν και στις ΗΠΑ, ίσως με τη μοναδική εξαίρεση των εστιατορίων Taco Bell.

«Είναι αστείο ότι τώρα μετά από 6 χρόνια, η διφορούμενη εικόνα για το άτομό μου έχει αρχίσει να μαλακώνει«, τόνισε ο Σνόουντεν, υποδεικνύοντας πως δύο προεδρικοί υποψήφιοι – Μπέρνι Σάντερς και Τάλσι Γκάμπαρντ – εξέφρασαν την επιθυμία τους να τερματίσουν την εξορία του.

Πλέον, ο Σνόουντεν είναι άνετος να κυκλοφορεί στη Μόσχα και έχει ξεφορτωθεί τα καπέλα, τα κασκόλ και τα μακριά παλτό που αρχικά φορούσε για μεταμφίεση.

Την πρώτη χρονιά στη Ρωσία ο πληροφοριοδότης ένιωθε «μόνος, απομονωμένος και παρανοϊκός σχετικά με ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος Αμερικανών πρακτόρων».

«Βασικά ήμουν το πρόσωπο που η πιο ισχυρή κυβέρνηση στον κόσμο ήθελε να απομακρυνθώ. Δεν τους ένοιαζε αν θα πήγαινα φυλακή. Δεν τους ενδιέφερε αν θα πήγαινα στο χώμα. Απλά, ήθελαν να εξαφανιστώ», ανέφερε ο Σνόουντεν για τα πρώτα χρόνια του στην εξορία.

«Σήμερα όλοι είναι πολύ απασχολημένοι να κοιτούν τα τηλεφωνά τους για να μου ρίξουν δεύτερη ματιά», έγραψε στο βιβλίο του, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως ανέφερε στη συνέντεξή του, ο Σνόουντεν δεν πιστεύει πως η Ρωσία πρόκειται να τον εκδώσει στις ΗΠΑ, επειδή και μόνο η παρουσία του εκεί αποτελεί καλή δημοσιότητα.

«Γιατί να εγκαταλείψουν κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε ο Σνόουντεν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Guardian, ο Σνόουντεν πλέον ζει με τη σύζυγό του Λίντσεϊ Μιλς, σε ένα διαμέρισμα στα περίχωρα της Μόσχας. Οι δυο τους παντρεύτηκαν κρυφά στο δικαστήριο της Μόσχας, πριν δυο χρόνια.

Tags:
CIA, ΗΠΑ, Ρωσία, Έντουαρντ Σνόουντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK