05:21 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ύποπτες σχέσεις μεταξύ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαιδό και του κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών.

Έρευνα για τον Γκουαιδό ξεκίνησαν οι εισαγγελείς στη Βενεζουέλα.

«Αφού υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, για τις συνδέσεις του Χουάν Γκουαιδό με το σύμπλεγμα ναρκωτικών του Λος Ραστρόγιος οι οποίες γνωστοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοινώνει την απόφαση να ξεκινήσει ποινική έρευνα», επισήμαναν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο γενικός εισαγγελέας επικαλέστηκε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Pais που δείχνει τον Γκουαιδό, μαζί με τους ηγέτες του Λος Ραστρόγιος. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν φέτος τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την εισαγγελία, το καρτέλ των ναρκωτικών βοήθησε τον Γκουαιδό να διασχίσει τα κολομβιανο-βενεζουέλα σύνορα παρά την απαγόρευση εισόδου που επέβαλε το Καράκας, στον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ο Γκουαιδό είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είχε βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες με διάφορους ανθρώπους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής συναυλίας στην κολομβιανή συνοριακή πόλη Κουκούτα.

«Ήταν δύσκολο να καταλάβω ποιος ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί μου», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί που υποδηλώνουν ότι ο Γκουαιδό, ήταν συνδεδεμένος με τους Λος Ροστρόγιος δημιούργησαν σημαντικό σκάνδαλο στην Κολομβία.

«Η εγκληματική συμμαχία του Γκουαιδό με την ένοπλη συμμορία των ναρκωτικών του Λος Ραστρόγιος, προκάλεσε ένα τεράστιο σκάνδαλο υψηλού επιπέδου στην Κολομβία», δήλωσε ο Μαδούρο, ενώ τόνισε ότι ο λαός της Κολομβίας γνώριζε τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Λος Ροστρόγιος.

«Ο λαός της Κολομβίας γνωρίζει ότι αυτή είναι μια συμμορία που σκοτώνει ανθρώπους κάθε μέρα. Ο Γκουαιδό έβγαλε μια φωτογραφία με τέσσερις επικίνδυνους εγκληματίες, όχι με έναν από αυτούς», πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Tags:
ναρκωτικά, καρτέλ, έρευνα, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουαϊδό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK