03:22 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ιράν κατηγόρησε ο Μάικ Πομπέο για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν τηλεφωνικά.

Οι επιθέσεις με drones σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, σήμερα, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και του Ντόναλντ Ντραμπ.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το SPA, εξέφρασε «την ικανότητα και τη βούλησή του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική επιθετικότητα». Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως είναι απόλυτα συντεταγμένος στο πλευρό της μουσουλμανικής χώρας, που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι επιθέσεις θα έχουν επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, Τζουντ Ντιρ, καταδίκασε την επίθεση υποστηρίζοντας:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τη σημερινή επίθεση στην κρίσιμη ενεργειακή υποδομή [...] Οι βίαιες ενέργειες κατά περιοχών αμάχων και υποδομών ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία εντείνουν μόνο τις συγκρούσεις και τη δυσπιστία».

Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη, το Ιράν «βλέπει» ο Πομπέο

Το Ιράν κατηγόρησε ο Μάικ Πομπέο για τη σημερινή επίθεση με τουλάχιστον 10 drones στις περιοχές Αμπκάικ και Κχουράις της Σαουδικής Αραβίας, όπου βρίσκονται πετρελαϊκές υποδομές.

Οι Χούτι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Almasirah TV, ανέλαβαν την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Ο Μάικ Πομπέο, σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, έγραψε:

«Η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι Ρουχάνι και ο Ζαρίφ προσποιούνται ότι ακολουθούν τη διπλωματία. Εν μέσω όλων των προσκλήσεων για αποκλιμάκωση, το Ιράν έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανή επίθεση στον ενεργειακό εφοδιασμό στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη».

Το Ιράν δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Tags:
Πετρέλαιο, επιθέσεις, Χούτι, Μάικ Πομπέο, Υεμένη, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ντόναλντ Τραμπ, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK