02:43 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόφαση να σταματήσει μερικώς η παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου έλαβε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, ύστερα από επιθέσεις σε εγκαταστάσεις.

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας ανάγκασαν την υπεύθυνη εταιρεία παραγωγής, δηλαδή τη Saudi Aramco, να σταματήσει μερικώς την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τουλάχιστον 10 drones επιτέθηκαν, το Σάββατο, σε συγκεκριμένες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις περιοχές Αμπκαΐκ και Κχουράις, στα ανατολικά, και προξένησαν μεγάλες ζημιές. Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη.

Ως εκ τούτου, ο Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν που είναι υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε τη μερικώς διακοπή, κάτι που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια (50%) της συνολικής ενεργειακής παραγωγής του βασιλείου.

Βέβαια, όπως έγινε σαφές, η Saudi Aramco θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και θα ενημερώσει εκ νέου σε 48 ώρες.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Σαουδική Αραβία, φυσικό αέριο, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο, επιθέσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK