03:40 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πεποίθηση ότι τα Βαρώσια πρέπει να ανοίξουν εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι τα Βαρώσια πρέπει να ανοίξουν και ότι δεν χρειάζεται να λυθεί το Κυπριακό για να γίνει αυτό. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι γίνεται καταγραφή για το τι υπάρχει εκεί αυτή τη στιγμή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CNN Türk που προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/09), ότι τα Βαρώσια «εδώ και χρόνια είναι κλειστά». Επισήμανε, δε, ότι στις στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα συζητείτο εάν θα δοθούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, επομένως ήταν πάντοτε στην ημερήσια διάταξη.

Προχωρώντας, όμως, ένα βήμα πιο μακριά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε:

«Οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά δεν μας οδήγησαν σε αποτέλεσμα και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα μας οδηγήσουν σε αποτέλεσμα ούτε στο μέλλον, επομένως πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό για να λυθεί και το θέμα των Βαρωσίων».

Επίσης, σημείωσε ότι οι «αρχές» στα Κατεχόμενα κάνουν καταγραφή, αυτή τη στιγμή, των όσων βρίσκονται στην περιοχή.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει κακομαθημένη συμπεριφορά»

Για το θέμα των γεωτρήσεων και των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για κακομαθημένη συμπεριφορά επειδή είναι μέλος της Ε.Ε., είναι αναγνωρισμένη και έχει την υποστήριξη ορισμένων χωρών.

Βέβαια, όπως τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, η χώρα του δεν είναι μόνη της στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ακόμα και αν μείνει έτσι, δεν θα υποχωρήσει γιατί «τα βήματα που κάνουμε είναι βήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Tags:
Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υδρογονάνθρακες, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK