04:35 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τροπική καταιγίδα Ουμπέρτο έπληξε, το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), τις Μπαχάμπες χωρίς -ευτυχώς- τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι Μπαχάμες μετρούν τις πληγές τους από το φονικό χτύπημα του τυφώνα Ντόριαν, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 43 νεκρούς και πάνω από 2.500 αγνοούμενους. Εντούτοις, το Σάββατο (τοπική ώρα), η τροπική καταιγίδα Ουμπέρτο έπληξε το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ, που βρίσκεται στο Μαϊάμι, η τροπική καταιγίδα προκάλεσε ανέμους έως και 95 χλμ./ώρα, το βράδυ του Σαββάτου, όταν και περνούσε περίπου 136 χλμ. βόρεια του Great Abaco Island, μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα Ντόριαν.

Η καταιγίδα αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα την Κυριακή, αλλά δεν προβλέπεται να επηρεάσει τις Μπαχάμες ή τις ΗΠΑ.

«Δεν αναμένεται σημαντική αύξηση των καταιγίδων στις βορειοδυτικές Μπαχάμες από αυτό το σύστημα» τόνισε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, αν και ο Εθνικός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του νησιωτικού συμπλέγματος προειδοποίησε ότι προβλέπονται 5 με 10 εκατοστά βροχής ιδίως σε περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο.

Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 άνθρωποι παραμένουν στα καταφύγια.

Tags:
Μπαχάμες, τροπική καταιγίδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK