14:09 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ηχηρή απάντηση στις απειλές της Τουρκίας έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν βρεθεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα νόμιμα μέσα που ο διεθνής Οργανισμός, το διεθνές δίκαιο, ο Χάρτης των ΗΕ υπαγορεύει και επιτρέπει», αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν θα παραλείψουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουμε την πόλη που για 45 χρόνια περιμένει όχι νέους εποίκους, αλλά τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες, εκείνους που την ορίζουν», επισήμανε.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι θα θέσει το ζήτημα, στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο, στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε όλοι μάρτυρες το τελευταίο διάστημα των απαράδεκτων ενεργειών και προκλήσεων, πάντα κατά  παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ,  της τουρκικής ηγεσίας και κάποιων που δρουν εξ ονόματος της εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

'Οπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κύπριος πρόεδρος, το θέμα διεκδίκησης της επιστροφής της Αμμοχώστου υπήρξε το διαχρονικό αίτημα όλων των προκατόχων του και όλων των κατά καιρούς Δημοτικών Συμβουλίων της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έθεσε θέμα περί ανοίγματος «Προξενείου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. 

Tags:
τουρκική προκλητικότητα, Κύπρος, Τουρκία, Αμμόχωστος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK