ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας ανάγκασαν την υπεύθυνη εταιρεία παραγωγής, δηλαδή τη Saudi Aramco, να σταματήσει μερικώς την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να αποκαταστήσει το ένα τρίτο της παραγωγής πετρελαίου που χάθηκε λόγω των επιθέσεων με drones έως τη Δευτέρα, ανέφερε η Wall Street Journal την Κυριακή, επικαλούμενη αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας.

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως...  ως αύριο» ανέφερε πρόσωπο με γνώση του θέματος στην εφημερίδα.

Σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση ήταν χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αμέσως μετά την επίθεση. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «διασφαλίζουμε ότι η αγορά δεν θα αντιμετωπίσει ελλείψεις μέχρι να επανέλθουμε πλήρως».

Οι επιθέσεις που δέχθηκαν δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου ανάγκασαν την υπεύθυνη εταιρεία παραγωγής, τη Saudi Aramco, να σταματήσει μερικώς την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα πλήγματα διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως.

Ανησυχίες για τη σταθερότητα της αγοράς ενέργειας

Οι επιθέσεις του Σαββάτου, οι οποίες εκτιμάται ότι επηρεάζουν περίπου το ήμισυ της ημερήσιας παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, οδήγησαν σε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που θα υπάρξει στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

«Οι επιθέσεις με drones στην πετρελαϊκή υποδομή της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα ανησυχητικό γεγονός για τις αγορές πετρελαίου... Φυσικά, μια τέτοια αναταραχή δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της αγοράς ενέργειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελυάν Κόνγουεϊ σε συνέντευξή της στο Fox News σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου, εάν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στον παγκόσμιο εφοδιασμό ενέργειας. Η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Οι επιθέσεις με drones σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)

Σχετικά:

Η Σαουδική Αραβία σταματά μερικώς την παραγωγή πετρελαίου
Επικοινωνία Μπιν Σαλμάν - Τραμπ για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και η... οπτική Πομπέο
Μόσχα: Οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σ. Αραβίας δεν συμβάλλουν στη σταθερότητα
Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, Ιράν, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, αντάρτες Χούθι, χούθι, Χούτι, επίθεση, drones, Drone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK