ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε, σήμερα, ο προσωρινός Πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, ύστερα από την υπερψήφιση νομοσχεδίου για δίκαια διαδικασία.

Η Αλγερία οδεύει προς τη διενέργεια προεδρικών εκλογών τον Δεκέμβριο ύστερα από την έγκριση ενός νομοσχεδίου για δίκαια διαδικασία από την Εθνοσυνέλευση της χώρας - το κατώτερο όργανο του Κοινοβουλίου.

Ο προσωρινός Πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός του, νωρίτερα, τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

«Με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, αποφασίσαμε να ορίσουμε την ημερομηνία για τις προεδρικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου 2019» ανέφερε ο προσωρινός Πρόεδρος της χώρας.

Το νομοσχέδιο για τις δίκαιες εκλογές, που αμβλύνει τις διαφορές Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, μειώνει τον ρόλο της πρώτης στην οργάνωση και εκτέλεση της διαδικασίας και -σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα- οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν 50.000 υπογραφές, δηλαδή 10.000 λιγότερες σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης, ορίζεται η συγκρότηση εκλογικής επιτροπής που θα επιβλέπει τη διαδικασία, τη δήλωση υποψηφιοτήτων, τις προετοιμασίες αλλά και τη διενέργεια των εκλογών.

Τον Φεβρουάριο, ο -τότε- Πρόεδρος της χώρας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει ακόμα μία θητεία. Διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους και υπό τη δημόσια πίεση, ο 82χρονος ανακάλεσε τη δήλωση του τον Μάρτιο.

Οι διαδηλωτές δεν σταμάτησαν εκεί και απαιτούσαν την αποχώρηση της παλαιάς φρουράς από την εξουσία. Έτσι, στον διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Στρατό ενεπλάκη ο Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ στις αρχές Ιουλίου.

Tags:
εκλογές, προεδρικές εκλογές, Αλγερία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK