ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ενόψει της συνάντησής του, τη Δευτέρα (16/09), με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να πιστεύει πως μια συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες, παρά το ότι η 31η Οκτωβρίου (σ.σ. ημέρα κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.) πλησιάζει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Telegraph», ο Βρετανός πρωθυπουργός που έχει υποστεί αρκετές κοινοβουλευτικές ήττες το τελευταίο χρονικό διάστημα, με κορυφαία την απόρριψη της πρότασής του για διενέργεια πρόωρων εκλογών, θα κάνει τα πάντα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος, μάλιστα, πιστεύει ότι η χώρα του «θα αναδυθεί από το Brexit σε ένα πιο φωτεινό, ενθαρρυντικό, εμπιστευτικό και παγκόσμιο μονοπάτι». 

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να συναντηθεί, τη Δευτέρα (16/9), στο Λουξεμβούργο, με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και τον ειδικό διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο παραμένει κλειστό έως τις 14 Οκτωβρίου.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK