ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συμφωνία άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνήψαν η Ρωσία και η Ινδία, με τη Μόσχα να παραδίδει το αμυντικό αεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 στο Νέο Δελχί. Ως εκ τούτου, συζητείται και το άνοιγμα γραμμής παραγωγής στην ασιατική χώρα.

Σε συμφωνία ήρθαν η Ρωσία και η Ινδία για παράδοση πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Μόσχα στο Νέο Δελχί και το ποσό υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπορίσοφ, η Μόσχα θα παραδώσει το σύστημα αεράμυνας S-400 στην Ινδία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τόνισε ότι η σύμβαση έχει ήδη προπληρωθεί.

Οι ΗΠΑ, βέβαια, έχουν επικρίνει και στο παρελθόν τη συνεργασία Ρωσίας - Ινδίας καθώς οι Αμερικανοί θεωρούν τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας ως σημαντικό εταίρο τους και έτσι επιχείρησαν, το 2018, να αποτρέψουν την αγορά των S-400.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιβάλει περιορισμούς σε οποιαδήποτε χώρα που συναλλάσσεται με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας.

Σκέψεις για παραγωγή και στην Ινδία

Ο επικεφαλής της ROSTEC, Σεργκέι Τσεμέζοφ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, φέρεται να εξετάζει το άνοιγμα γραμμής παραγωγής των S-400 και στην Ινδία ύστερα από τη συμφωνία ανάμεσα σε Μόσχα και Νέο Δελχί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε:

«Ναι, συζητάμε για την τοποθεσία [της παραγωγής S-400] και με την Ινδία», δήλωσε ο κ. Τσεμέζοφ, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες για την παραχώρηση άδειας στην τοπική παραγωγή, στην Ινδία, περιλαμβάνουν, επίσης, αεροσκάφη SU-30 και T-90».

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επίσης, τόνισε ότι έχει εγκαταλειφθεί από τη Ρωσία το αμερικανικό δολάριο ως μέσο συναλλαγής για τις στρατιωτικές συμβάσεις:

«Έχουμε ήδη εγκαταλείψει τις πληρωμές σε δολάρια πριν από δύο ή τρία χρόνια, οπότε, ως επί το πλείστον, έχουμε διαφορετικές επιλογές πληρωμής, είτε στο εθνικό νόμισμα, είτε χρησιμοποιούμε το σύστημα ανταλλαγής».

Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα πληρωμής για την παράδοση των όπλων τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία έχουν ήδη επιλυθεί.

Tags:
S-400, πύραυλοι, Ρωσία, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK