16:07 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Την απόφαση για αξιοποίηση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ στη σκιά των επιθέσεων με drones σε πετρελαϊκές υποδομές στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τις επιθέσεις με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποφάσισε την αξιοποίηση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter:

«Με βάση τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου, ενέκρινα την αξιοποίηση του στρατηγικού αποθέματος, εάν χρειαστεί, έτσι ώστε οι αγορές να είναι επαρκώς καλυμμένες».

Σε άλλο tweet του, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε ότι «έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ξέρουμε τον ένοχο» και πρόσθεσε πως η χώρα του είναι ασφαλής και έτοιμη που εξαρτάται από την επαλήθευση (σ.σ. του υπαίτιου)» γι' αυτό περιμένει από τη Σαουδική Αραβία να πει ποιος πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, αργότερα, με νέα δημοσίευσή του χαρακτήρισε ως «ψευδή είδηση» τυχόν συνάντησή του «χωρίς προϋποθέσεις» του με Ιρανούς αξιωματούχους στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

​Υπενθυμίζεται ότι πετρελαϊκές υποδομές, στη Σαουδική Αραβία, επλήγησαν από drones και έτσι σταμάτησε μερικώς η παραγωγή του βασιλείου.

Οι Χούτι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Almasirah TV, ανέλαβαν την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Βέβαια, ο Μάικ Πομπέο «είδε» το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις, αφού έγραψε στο Twitter:

«Η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι Ρουχάνι και ο Ζαρίφ προσποιούνται ότι ακολουθούν τη διπλωματία. Εν μέσω όλων των προσκλήσεων για αποκλιμάκωση, το Ιράν έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανή επίθεση στον ενεργειακό εφοδιασμό στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη».

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Πετρέλαιο, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK