03:18 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, drones πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος δύο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας σημαντικές πυρκαγιές, αλλά και προβλήματα στην παραγωγή του πετρελαίου. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη, η οποία όμως απέρριψε τις κατηγορίες ως «απαράδεκτες».

Να ενισχύσουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Σαουδική Αραβία φέρονται να θέλουν οι ΗΠΑ, μετά από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε διυλίστηρια της χώρας, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πάντως, οι πηγές δεν καθόρισαν τι μπορεί να σημαίνει ειδικότερα η ενισχυμένη ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι ΗΠΑ έχουν ανταλλάξει, επιλεκτικά, πληροφορίες με τη Σαουδική Αραβία, αναφορικά με πιθανές απειλές που μπορεί να προέρχονται από μαχητές Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι και ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, δύο εγκαταστάσεις της Aramco δέχθηκαν επίθεση με drones, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές και να προκληθούν απώλειες παραγωγής που φθάνουν τα 5,7 δισ. βαρέλια αργού την ημέρα, ήτοι περίπου το μισό της συνολικής ημερήσιας παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας. 

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις, με την Τεχεράνη πάντως να αρνείται τις κατηγορίες. 

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
επίθεση, επιθέσεις, Πετρέλαιο, διυλιστήρια, αντάρτες Χούθι, χούθι, Ιράν, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK