14:46 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στη συνεχή ανάπτυξη της Κριμαίας και κατέκρινε τις άδικες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Κριμαίας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας, Κώστας Ήσυχος, δήλωσε ότι η περιοχή της Κριμαίας αναπτύσσεται συνεχώς, χαρακτηρίζοντας ως «δηλητήριο για τις διεθνείς σχέσεις» τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Στην Κριμαία βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η προετοιμασία για τη διεθνή συνεργασία «Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας», η οποία προβλέπει την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τους Έλληνες της Κριμαίας και την ιστορία των ρωσοελληνικών σχέσεων.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κριμαία, παρατηρώ κάτι καινούριο. Ένα καινούριο αεροδρόμιο, νέους δρόμους, υποδομές. Η Κριμαία βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Ήσυχος στη συνάντησή του με βουλευτές της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Τόνισε δε ότι το ντοκιμαντέρ θα δώσει αληθινές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Κριμαία. «Θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε αυτές τις πληροφορίες σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Ήσυχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες που επισκέπτονται την Κριμαία, νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

«Βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο ήλιο και καθαρό ουρανό και έχουμε τα ίδια όνειρα για ειρήνη και συνεργασία. Θα ήταν αφύσικο για την Ελλάδα και τη Ρωσία να μην έχουν καλές πολιτιστικές και διεθνείς σχέσεις», δήλωσε ο κ. Ήσυχος.

«Οι κυρώσεις δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα στα έθνη. Οι κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία και την Κριμαία είναι άδικες», υπογράμμισε ο κ. Ήσυχος στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της Δύσης θα πρέπει να σταματήσουν την πολιτική των κυρώσεων.

Tags:
κυρώσεις, Κώστας Ήσυχος, Ρωσία, Κριμαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK