16:11 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με drones σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν παραδώσει μια μυστική έκθεση στους ομολόγους τους από τη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορεί το Ιράν άμεσα για τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου σε δύο μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με πηγές των Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, οι επιθέσεις διοργανώθηκαν από το Ιράν και έγιναν με περίπου 20 drones και τουλάχιστον δώδεκα πυραύλους.

Ένας Σαουδάραβος αξιωματούχος που μίλησε στους WSJ δήλωσε ότι η έκθεση δεν ήταν οριστική, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά δεν παρείχε επαρκή στοιχεία ότι η Τεχεράνη «ήταν σίγουρα» πίσω από τις επιθέσεις.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του συνασπισμού ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν «από πού» προήλθαν τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, λέγοντας ότι τα drones δεν εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη, όπως ισχυρίζoνται οι Χούθι.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, μια προκαταρκτική έρευνα τους έδωσε «όλες τις ενδείξεις» να πιστεύουν ότι τα όπλα και στις δύο επιθέσεις «προέρχονται από το Ιράν».

Το Ιράν έχει αποκλείσει επανειλημμένως την εμπλοκή του στο συμβάν.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)

Σχετικά:

Η Σουδική Αραβία κλείνει αγωγό πετρελαίου προς το Μπαχρέιν σύμφωνα με δημοσίευμα
Τραμπ: Σίγουρα μοιάζει σαν να είναι υπεύθυνο το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Τι θα γίνει με την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Tags:
Πετρέλαιο, αργό πετρέλαιο, ΗΠΑ, drones, Drone, επιθέσεις, Σαουδική Αραβία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK