03:42 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πράσινο φως για τη συνέχιση κατασκευής του Turkstream στη Βουλγαρία άναψε δικαστήριο της χώρας, βάζοντας τέλος σε διαμάχη με τον εργολάβο.

Δικαστήριο στη Βουλγαρία τερμάτισε τα εμπόδια που είχαν προκληθεί στην κατασκευή του αγωγού Turkstream. Η απόφαση του βουλγαρικού δικαστηρίου τερματίζει διαμάχη με τον εργολάβο, επιτρέποντας τη συνέχιση του έργου.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας τερμάτισε τη διαδικασία επιλογής εργολάβου για την κατασκευή αγωγού που θα λαμβάνει φυσικό αέριο από τον TurkStream. Εργολάβος θα παραμείνει η κοινοπραξία υπό τη σαουδαραβική Arkad Engineering, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

«Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Κοινοπραξίας για την Ανάπτυξη και Επέκταση Αερίου στη Βουλγαρία κατά της απόφασης 741 του 2019 της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού και έκλεισε τη διαδικασία», ανέφερε το δικαστήριο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει φέτος τον Ιούλιο ότι η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» θα διέρχεται από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα.

«Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλεξάντερ Νόβακ, κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή του νέου αγωγού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι το χερσαίο τμήμα του TurkStream αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

«Το θαλάσσιο τμήμα έχει κτιστεί, ενώ η κατασκευή του χερσαίου συνεχίζεται. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους», δήλωνε ο Τούρκος πρόεδρος, μετά από συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Tags:
Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Turkish Stream, TurkStream
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK