03:27 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπεν Σαπίρο, πολιτικός σχολιαστής στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η ραπ δεν είναι στην πραγματικότητα μουσική καθώς απ’ αυτήν απουσιάζει η αρμονία και μελωδία.

Ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής Μπεν Σαπίρο έχει βρεθεί στο στόχαστρο χρηστών των social media για σχόλια που έκανε σχετικά με τη μουσική ραπ.

Ο Σαπίρο μιλώντας με τον ανεξάρτητο καλλιτέχνη της ραπ, Ζούμπι, είπε ότι έχει θέμα με το συγκεκριμένο είδος τόσο ως προς τη μορφή όσο και ως προς το περιεχόμενό της. Έφτασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι δεν αποτελεί κανονικό είδος μουσικής.

«Κατά τη γνώμη μου και κατά την άποψη του θεωρητικού στη μουσική πατέρα μου που πήγε σε σχολή μουσικής, υπάρχουν τρία στοιχεία στη μουσική. Υπάρχει αρμονία, υπάρχει μελωδία και υπάρχει ρυθμός. Και η ραπ πληροί μόνο ένα εξ αυτών, τον ρυθμό. Δεν υπάρχει πολλή μελωδία και δεν υπάρχει πολλή αρμονία. Κι έτσι, ουσιαστικά, είναι βασικά ομιλών ρυθμός. Δεν είναι στην πραγματικότητα μια μορφή μουσικής, είναι μια μορφή ρυθμικής ομιλίας ... Έτσι λοιπόν, πέρα από την υποκειμενικότητά μου που απλά δεν απολαμβάνω τόσο τη ραπ, από αυτά που έχω πει πριν, δεν είναι μουσική», ακούγεται να λέει ο Σαπίρο.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η Τζένιφερ Λόπεζ μας κάνει μάθημα χορού με Macarena και Lady Gaga - Βίντεο

Οι παρατηρήσεις του σχολιαστή προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

​«Αυτή η ανάλυση για τη ραπ μουσική από τον Μπεν Σαπίρο είναι παραπάνω από βλακώδης», έγραψε ένας χρήσης, ενώ άλλο παρατήρησε ότι πρόκειται για περίπτωση που δείχνει γιατί δεν πρέπει να μιλάς για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

​Άλλοι, πάλι, αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς Σαπίρο υποστηρίζοντας ότι ορισμένα σύγχρονα κομμάτια ραπ είναι πιο μελωδικά από την ποπ μουσική.

​Ένας κριτικός μουσικής και δημοφιλής YouTuber απέρριψε τη θεωρία περί μελωδίας-αρμονίας-ρυθμού του Σαπίρο, σημειώνοντας ότι είναι τόσο σωστή όσο και η θεώρηση της αλχημείας ως επιστήμη αντίστοιχης με τη χημεία.

«Τι γίνεται με το ηχόχρωμά, την υφή, τη δυναμική, το τέμπο και τους τόνους άλλων πραγμάτων που είναι αρκετά βασικά στοιχεία για τη μουσική;» αναρωτήθηκε ο Άντονι Φαντάνο.

Tags:
κοινωνικά δίκτυα, κοινωνικά μέσα, social media, αντιδράσεις, Twitter, μουσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK