21:03 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε νέα κτίριο μετακοκίζει η διπλωματική αποστολή της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στον απόηχο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στην πώληση του κτιρίου του γενικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι,προχώρησαν τον προηγούμενο μήνα οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τουρκική πηγή που μίλησε στο Sputnik. 

«Η Σαουδική Αραβία πούλησε το κτίριου του γενικού προξενείου στο Λεβέντ, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, τον Αύγουστο. Η διπλωματική αποστολή θα μετακομίσει σε νέο κτίριο στο προάστιο Σαριγιέρ μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση», είπε η πηγή. 

Ο Κασόγκι εργαζόταν ως αρθρογράφος στην The Washington Post και ήταν γνωστός για την κριτική σε βάρος των πολιτικών που ακολουθεί η Σαουδική Αραβία. Αγνοούνταν από τις 2 Οκτωβρίου του 2018, οπότε και είχε μεταβεί στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ριάντ αρνούνταν αρχικά ότι γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή του, αλλά αργότερα οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας παραδέχθηκαν ότι ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν επιρρίψει κατηγορίες σε βάρος αρκετών ανθρώπων για τη δολοφονία του Κασόγκι, ενώ επανειλημμένα έχουν αρνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής της βασιλικής οικογένειας. 

Tags:
προξενείο, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK