16:59 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Έντουαρντ Σνόουντεν για το βιβλίο του με τίτλο «Permanent Record».

Μήνυση σε βάρος του Έντουαρντ Σνόουντεν κατέθεσαν οι ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι το νέο βιβλίο που δημοσίευσε, παραβιάζει τις συμφωνίες που είχε υπογράψει με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Οι ΗΠΑ υπέβαλαν σήμερα αγωγή εναντίον του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπαλλήλου της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και εξωτερικού συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), ο οποίος δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο ''Permanent Record'' κατά παράβαση των συμφωνιών περί μη αποκάλυψης που υπεγράφησαν τόσο με τη CIA όσο και με την NSA», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν που διέρρευσε απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ σχετικά με προγράμματα παρακολούθησης που διεξάγονταν από την αμερικανική κυβέρνηση, στο νέο του βιβλίο αφηγείται την ιστορία του και μιλάει για τη ζωή του στη Ρωσία

Ο ίδιος πρόσφατα αποκάλυψε πως θα ήθελε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά στο CBS: «Θα ήθελα να επιστρέψω στις ΗΠΑ, αυτός είναι ο απώτερος στόχος. Αλλά αν πρόκειται να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή, το βασικό στο οποίο πρέπει να να συμφωνήσουμε είναι ότι τουλάχιστον θα έχω μια δίκαιη δίκη».

Tags:
βιβλίο, ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK