19:32 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας υπογράμμισε ότι η αγορά πετρελαίου της χώρας αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα προηγούμενα επίπεδα επανήλθαν τα αποθέματα πετρελαίου που είχαν μειωθεί μετά από τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας, διεβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μετά τις αναταραχές που προκάλεσαν στην αγορά οι τελευταίες εξελίξεις, οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα λάβουν αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω επιθέσεις. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα η Aramco επέτρεψε στους υπαλλήλους της να εισέλθουν σε μία από τις εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση. 

Οι επιθέσεις με drones έλαβαν χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αξιωματούχος ΗΠΑ: Πύραυλοι cruise από ιρανικό έδαφος στην επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, με την Τεχεράνη να αρνείται τις κατηγορίες.

Χθες, ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στους Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε ότι τα «προκαταρκτικά ευρήματα» δείχνουν ότι στις εν λόγω επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν όπλα που έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
διυλιστήρια, επίθεση, επιθέσεις, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK