ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, καθώς δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Στις κάλπες οδηγείται και πάλι η Ισπανία, στις 10 Νοεμβρίου, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης. 

Ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ΄που νωρίτερα την Τρίτη είχε διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, ανακοίνωσε ότι δεν θα προτείνει κάποιον άλλο υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόωρες εκλογές του Απριλίου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ εξασφάλισε την πρωτιά, χωρίς εντούτοις να κερδίζει την αυτοδυναμία. 

Ο Σάντσεθ, ο οποίος δεν κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ως πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο της χώρας, είχε δεσμευθεί να συνεχίσει τις συνομιλίες με άλλα κόμματα για να αποφύγει τη νέα προσφυγή στις κάλπες. 

Εντούτοις, δεν κατέστη δυνατή η δημιουργία κυβέρνησης, αφού όπως ανακοίνωσε ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ, δεν μπόρεσε να βρει υποψήφιο ικανό να διασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 29ης Απριλίου.

Ο βασιλιάς έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από τις συνομιλίες με ηγέτες των κομμάτων που διήρκησαν δύο ημέρες. 

Η προθεσμία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης έληγε στις 23 Σεπτεμβρίου. 

Tags:
εκλογές, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK