13:18 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία φιλοξένησε με επιτυχία τη διετή Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προωθώντας τον εαυτό της ως έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ταξιδιωτικό προορισμό και βοηθώντας τον οργανισμό του ΟΗΕ να ενισχύσει τις τουριστικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Η Αγία Πετρούπολη, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρωσίας, καλωσόρισε πάνω από 2.000 αντιπροσώπους από 138 χώρες στην τετραήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τουρισμού (Rosturism) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Η 23η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκλήθηκε στη Ρωσία για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, στην προώθηση της καινοτομίας και στην παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας.

«Η Ρωσία θεωρεί τον τουρισμό σημαντικό τομέα της οικονομίας», επεσήμανε η επικεφαλής της Rosturism Zarina Doguzova, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει όλα τα βασικά έργα του UNWTO και θα συνεχίσει να επεκτείνει το δικό της τουριστικό δυναμικό.

Ο κ. Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO, χαρακτήρισε την συγκέντρωση «μια λογική συνέχεια» μιας σειράς διεθνών εκδηλώσεων υψηλού προφίλ, που η Ρωσία φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι «θα αλλάξει την εικόνα της Ρωσίας και θα την καταστήσει πιο ελκυστική για τους τουρίστες».

«Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη φιλοξενία της [Ρωσίας] και θα επιστρέψουν με τους φίλους και τις οικογένειές τους», πρότεινε.

Η Αγία Πετρούπολη ονομάστηκε τόπος διεξαγωγής του μεγαλύτερου τουριστικού γεγονότος στον κόσμο μετά από ψηφοφορία στην 22η σύνοδο του UNWTO το 2017. Η επόμενη γενική συνέλευση θα φιλοξενηθεί στο Μαρακές το 2021. Η Ρωσία είναι μέλος του οργανισμού του ΟΗΕ από το 1975, αναφέρει το RT.

Tags:
χειμερινοί προορισμοί, προορισμοί, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK