18:41 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 10
Βρείτε μας

Επιμένει το Ριάντ ότι πίσω από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε βάρος πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται το Ιράν, κάτι που υποστηρίζει και η Ουάσινγκτον, με την Τεχεράνη πάντως να απορρίπτει τις κατηγορίες.

Την εκτίμηση ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκαν «αναμφίβολα» με την υποστήριξη του Ιράν, εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

«Η επίθεση προήλθε από τον βορρά και αναμφίβολα έγινε με την υποστήριξη του Ιράν», σημείωσε ο Τουρκί Αλ-Μαλικί, προθέτοντας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν το ακριβές σημείο, από όπου προήλθαν οι επιθέσεις. 

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο ενημέρωσης Τύπου που πραγματοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε στους δημοσιογράφους φερόμενο ιρανικό πύραυλο κρουζ και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Delta Wing, τα οποία όπως είπε το υπουργείο, χρησιμοποίησε η Τεχεράνη για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε ότι τα διυλιστήρια δέχθηκαν επίθεση από 18 πυραύλους και επτά drone. 

​Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, δύο διυλιστήρια της Aramco δέχθηκαν επιθέσεις από drone, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης. 

Οι επιθέσεις που προκάλεσαν φωτιές στις εγκαταστάσεις οδήγησαν στην απώλεια παραγωγής πετρελαίου ύψους 5,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, ήτοι περίπου η μισή ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας. 

Η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται

Και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το Ιράν είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις. 

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
επίθεση, επιθέσεις, διυλιστήρια, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK