22:19 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό για τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου που είδε το κόμμα του να χάνει την πλειοψηφία.

Ισόπαλο με το κόμμα «Μπλε και Λευκό» του Μπένι Γκατζ είδε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου να έρχεται το κόμμα του Λικούντ στις χθεσινές εκλογές.

Ο Νετανιάχου που θα πρέπει να εξασφαλίσει έναν ευρύ συνασπισμό για να κυβερνήσει, όπως και ο αντίπαλός του προέβη σε δηλώσεις αμέσως μετά το «κλείδωμα» του αποτελέσματος.

Όπως είπε το δίλημμα που πλέον τίθεται στο Ισραήλ είναι είτε μια «επικίνδυνη κυβέρνηση» που βασίζεται στους Άραβες είτε αυτός.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, με τις τεράστιες προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν πρέπει να εγκαθιδρύσει μια κυβέρνηση που να εξαρτάται από τα αντι-σιωνιστικά αραβικά κόμματα. Αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τη χώρα και τους ψηφοφόρους μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κόμμα του Λικούντ έχει ήδη διαπραγματευτεί να ξεκινήσει συνομιλίες με δύο δεξιά κόμματα, το «Hayam Hehadash» και το «Habayit Hayehudi», για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Tags:
Μπένι Γκαντς, εκλογές, Κυβέρνηση, συγκυβέρνηση, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK