03:42 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απειλές εναντίον πόλεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαπέλυσαν, το βράδυ της Τετάρτης, οι Χούτι που έχουν καταλάβει την εξουσία στη βόρεια Υεμένη και ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.

Οι Χούτι, που έχουν την εξουσία στη βόρεια Υεμένη, φαίνεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και πόλεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπως είναι το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία στις 14/09.

Μέσω μηνύματος που μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα, ο εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρία, ανέφερε:

«Ανακοινώνουμε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν δεκάδες τοποθεσίες στον κατάλογο των στόχων μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ άλλων στο Αμπού Ντάμπι και στο Ντουμπάι, τα οποία θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση ανά πάσα στιγμή».

Το περασμένο Σάββατο (14/09), η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να κλείσει δύο εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, στο Αμπκάικ και στο Χουράις, ύστερα από μια επίθεση με drones, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Χούτι. Το περιστατικό οδήγησε σε περικοπή της παραγωγής πετρελαίου συνολικού ύψους 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα - περίπου το ήμισυ της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Αν και η ευθύνη έχει αναληφθεί από τους Χούτι, οι ΗΠΑ την επιρρίπτουν στο Ιράν. Η Τεχεράνη έχει αντικρούσει τις κατηγορίες, αλλά ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε ότι η επίθεση δεν ήταν «παρά μια προειδοποίηση» εναντίον όσων ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Υεμένη.

Tags:
επιθέσεις, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK