ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας 74χρονος Ινδός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ένα «κέρατο του διαβόλου» από το μέτωπό του, το μήκος του οποίου έφτανε στα 10 εκατοστά.

Μία σπάνια περίπτωση αντιμετώπισαν οι γιατροί στην πολιτεία Μάντια Πραντές, στην Ινδία, καθώς αφαίρεσαν ένα «κέρατο του διαβόλου» μήκους 10 εκατοστών από το μέτωπο 74χρονου.

Ο Σίαμ Λαμ Γιάνταβ, ένας αγρότης πήγε στο νοσοκομεία της πολιτείας πριν από δέκα ημέρες για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να του αφαιρεθεί το κέρατο μονόκερου, που σύμφωνα με εκείνον άρχισε να αναπτύσσεται στο κεφάλι του πριν από πέντε χρόνια.

Όπως ανέφερε το «Daily Star», ο 74χρονος ζήτησε αρχικά τη συνδρομή ενός κουρέα, αλλά αγνόησε την ανάπτυξή του. Ύστερα, όταν εκείνο άρχισε να σκληραίνει, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Κατά την εξέταση, οι νευροχειρουργοί στο νοσοκομείο της πόλης Σαγκάρ το ονόμασαν «σμηγματοειδές κέρατο», που αποτελείται από κερατίνη, μια ινώδη δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νύχια και στα ανθρώπινα μαλλιά.

Ο δρ. Βισχάλ Γκατζμπίγιε, ένας από τους χειρουργούς που της επέμβασης για την αφαίρεση του «κέρατος του διαβόλου», δήλωσε:

«Ο ασθενής είχε βλάψει το κεφάλι του, άρχισε να αναπτύσσεται ένα κομμάτι. Αρχικά το αγνόησε, καθώς δεν προκαλούσε δυσφορία, αλλά όταν το κομμάτι σκλήρυνε και άρχισε να αναπτύσσεται περισσότερο, ήρθε στο νοσοκομείο», προσθέτοντας ότι το «κέρατο» αφαιρέθηκε χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ξυράφι και ακολούθησε δερματικό μόσχευμα. Ο χειρουργός είπε, ακόμα, ότι η πληγή έχει επουλωθεί τώρα και ο ασθενής αναρρώνει στο νοσοκομείο.

Οι θεραπείες για να σταματήσει η ανάπτυξη του κέρατος μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Ο λόγος πίσω από την ανάπτυξή τους είναι μέχρι στιγμής άγνωστος, αλλά πιστεύεται ότι η έκθεση σε ακτινοβολία μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν.

Tags:
Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK