20:48 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τετάρτη, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε ότι η επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco έγινε «αναμφίβολα έγινε με την υποστήριξη του Ιράν».

Αποδείξεις για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του Ιράν στις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

«Αν έχουν πραγματικές αποδείξεις της εμπλοκής του Ιράν, ας τις παρουσιάσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί στο δίκτυο Al Alam.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε ότι η επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco έγινε «αναμφίβολα έγινε με την υποστήριξη του Ιράν».

Το Σάββατο, δύο εγκαταστάσεις πετρελαίου που ανήκουν στη Saudi Aramco τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση με drones.

Το περιστατικό προκάλεσε σημαντική μείωση της καθαρής παραγωγής πετρελαίου της χώρας και στη συνέχεια επηρέασε τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για το συμβάν, όμως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη είναι πίσω από την επίθεση.

«Πομπέο και Μπιν Σαλμάν συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να λογοδοτήσει για τις επιθέσεις»

Στο μεταξύ, κοινή γραμμή χαράσσουν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία καθώς, ύστερα από τη συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να λογοδοτήσει για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κ. Πομπέο χαρακτήρισε «πράξη πολέμου» τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να διενεργηθεί αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την πρόσφατη επίθεση, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)

Σχετικά:

Υπ. Άμυνας Σαουδικής Αραβίας: Οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν αναμφίβολα από το Ιράν
Tags:
Τζαβάντ Ζαρίφ, Ζαβάντ Ζαρίφ, Πετρέλαιο, Drone, drones, επίθεση, διυλιστήρια, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK