00:29 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στην εγκληματικότητα (ειδικά σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο ναρκωτικών), χρησιμοποιώντας συχνά σκληρή γλώσσα, ενώ όπως φαίνεται, δεν περιμένει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα φιλεύσπλαχνοι με τους εγκληματίες.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πρόσφατα, προκάλεσε αντιδράσεις με μία ακόμη αμφιλεγόμενη τοποθέτησή του, καθώς ο ίδιος πρότεινε να προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 20.000 δολαρίων για κάθε εγκληματία που θα συλλαμβάνεται «ζωντανός η νεκρός», ενώ σύμφωνα με το Reuters, φάνηκε να προκρίνει μάλλον το δεύτερο σενάριο.

Όπως είπε, η πληρωμή θα διατίθεται «σε όποιον μπορεί να τους συλλάβει νεκρούς η ζωντανούς». Και συμπλήρωσε: «Αλλά ίσως νεκροί να είναι μια καλύτερη επιλογή». 

«Θα σας πληρώσω χαμογελαστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ντουτέρτε αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε εγκληματίες που εσφαλμένα αφέθηκαν ελεύθεροι, εξ αιτίας πρόσφατου δικαστικού λάθος. Πρόκειται, ειδικότερα, για 1.700 εγκληματίες που αφέθηκαν ελεύθεροι, μεταξύ άλλων με μικρότερες κατηγορίες, κατά λάθος, και εξ αυτών μόλις 700 παραδόθηκαν μόλις ανακλήθηκε η απόφαση απόδοσης χάριτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατσαρίδα «τέρας» διακόπτει ομιλία του Ντουτέρτε (Βίντεο)

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μενάρντο Γκουεβάρα έσπευσε να ζητήσει από τους πολίτες να μην εκλάβουν ως κυριολεκτικές τις δηλώσεις του Ντουτέρτε, σημειώνοντας ότι οι συλλήψεις θα πρέπει να γίνονται με ειρηνικό τρόπο. 

Tags:
Φιλιππίνες, εγκληματικότητα, εγκληματίας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK