21:07 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νόμος της Σαρία που επικρατεί στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας, ήταν η αιτία μαστιγώματος τριών ζευγαριών έξω από ένα τζαμί επειδή εκδήλωσαν δημόσια την αγάπη τους.

Η επαρχία Άτσε της Ινδονησίας κυριαρχείται από το μουσουλμανικό δίκαιο και, μάλιστα, από τον νόμο της Σαρία, και ως εκ τούτου απαγορεύονται η κατανάλωση αλκοόλ, η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία και η δημόσια εκδήλωση αγάπης.

Τις συνέπειες παραβίασης του νόμου της Σαρία βίωσαν τρία ζευγάρια επειδή εκδήλωσαν δημόσια την αγάπη τους και μαστιγώθηκαν μπροστά σε πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από ένα τζαμί στο Μπάντα Άτσεχ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Gulf News», οι τρεις άνδρες και οι τρεις γυναίκες μαστιγώθηκαν σχεδόν 20 φορές με ένα μπαστούνι. Όλοι τους είχαν φυλακιστεί για αρκετούς μήνες.

«Είμαι νευρικός, είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο» φέρεται να δήλωσε ο Μαλαισιανός επισκέπτης, Μουχάμαντ Ρούσντι. Ο ίδιος, όμως, πρόσθεσε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μάθημα για εκείνους που προέρχονται από ξένες χώρες έτσι ώστε να συμβαδίσουν με τα τοπικά ήθη».

Ο δήμαρχος του Μπάντα Άτσεχ, Αμινουλάχ Ουσμάν, υποστηρίζει ότι το μαστίγωμα μπορεί να αποτρέψει κάποιους από την παραβίαση του νόμου και επισημαίνει:

«Συνεχίζουμε να λέμε στους επισκέπτες να μην φοβάστε να έρχεστε στο Μπάντα Άτσεχ, καθώς δεν θα μαστιγωθείτε εάν δεν παραβείτε τον νόμο».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτψν (HRW) έχει επανειλημμένα απαιτήσει από την κυβέρνηση της Ινδονησίας να εξαλείψει τη Σαρία στην Άτσε. Τονίζει ότι, το 2016, περίπου 399 άνθρωποι μαστιγώθηκαν για διάφορες παραβιάσεις του νόμου της Σαρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Tags:
αγάπη, Μουσουλμάνοι, μαστίγωμα, Ινδονησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK