ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ύπαρξη σχεδίου για το ρωσικό αμυντικό αεροπορικό σύστημα στο Καλίνινγκραντ αποκάλυψε ο Στρατηγός Τζέφρι Λι Χάριγκιαν, διοικητής των αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και στην Αφρική.

Ο Στρατηγός Τζέφρι Λι Χάριγκιαν δήλωσε πως υπάρχει σχέδιο για το ρωσικό αεροπορικό αμυντικό σύστημα στο Καλίνινγκραντ. Σύμφωνα με το «Breaking Defence» φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους:

«Αν πρέπει να πάμε εκεί για να καταστρέψουμε, για παράδειγμα, το ολοκληρωμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας του Καλίνινγκραντ, ας μην υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ένα σχέδιο γι' αυτό. Εκπαιδευόμαστε σε αυτό. Σκεφτόμαστε αυτά τα σχέδια όλη την ώρα, και ... αν αυτό θα συμβεί ποτέ, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Επισήμανε, δε, ότι η αντίδραση των ΗΠΑ σε πιθανή ρωσική επίθεση από την περιοχή του Καλίνινγκραντ θα είναι «πολλαπλή, έγκαιρη και αποτελεσματική». Ο Χάριγκιαν δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το σχέδιο, λέγοντας μόνο ότι θα περιλαμβάνει συνδυασμό αέρα, γης, θάλασσας, διαστήματος, κυβερνοχώρου και ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Το ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς το μπλοκ τη θεωρεί ως μια από τα πιο ευάλωτες περιοχές σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, καθώς το λεγόμενο «κενό Σουβάλσκι» είναι ένας διάδρομος 40 μιλίων στα σύνορα Πολωνίας - Λιθουανίας μεταξύ του ρωσικού θύλακα και της Λευκορωσίας, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας.

Tags:
άμυνα, Καλίνινγκραντ, ΗΠΑ, Πεντάγωνο, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK