12:13 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη μετά την επίθεση με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που αγωνίζονται ενάντια στο Ριάντ, ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ εκτόξευσαν κατηγορίες κατά του Ιράν.

Το επίπεδο συναγερμού στα λιμάνια του αύξησε το Κουβέιτ μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη μετά την επίθεση με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο.

Το Σάββατο, δύο εγκαταστάσεις πετρελαίου που ανήκουν στη Saudi Aramco τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση με drones.

Το περιστατικό προκάλεσε σημαντική μείωση της καθαρής παραγωγής πετρελαίου της χώρας και στη συνέχεια επηρέασε τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για το συμβάν, όμως η Ουάσιγκτον και το Ριάντ υποστηρίζουν ότι η Τεχεράνη είναι πίσω από την επίθεση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε αποδείξεις για τις κατηγορίες περί εμπλοκής της χώρας στις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)

Σχετικά:

Επικρίσεις Ζαρίφ κατά ΗΠΑ για τον ναυτικό συνασπισμό στη Μέση Ανατολή
Ο Ζαρίφ απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση χτυπήματος κατά του Ιράν
Tags:
drones, Drone, τάνκερ, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Κουβέιτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK