ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων ετέθη, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και η κεντρική τράπεζα του Ιράν, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης. 

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοριογράφους στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για τις «υψηλότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ σε χώρα». 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν από λίγες ημέρες, είχε κάνει γνωστό ότι έχει δώσει εντολή για αύξηση των κυρώσεων κατά του Ιράν, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία. 

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκαν επιθέσεις, με την Ουάσινγκτον να έχει εκφράσει επανειλημμένα την εκτίμηση ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Ιράν, κάτι που η Τεχεράνη εντούτοις αρνείται

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στις νέες του δηλώσεις, δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τους οικονομικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην κεντρική τράπεζα του Ιράν. 

Παράλληλα, αναφορικά με ενδεχόμενο στρατιωτικό σενάριο εναντίον της Τεχεράνης, ο Τραμπ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα προετοιμασμένες για μία τέτοια επιλογή. 

Πρόσφατα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι βρίσκονται «πολλές επιλογές» στο τραπέζι σε ό,τι αφορά την απάντηση που μπορεί αν δοθεί στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας ως «έσχατη επιλογή» αυτήν του πολέμου. 

Χθες, ο Αμερικακός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι θα προτιμούσε να δει μια «ειρηνική λύση» στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. 

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, κυρώσεις, Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK