16:47 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
101
Βρείτε μας

Ο 19χρονος Άντονι Μάγιο επέζησε από καθαρή τύχη. Οι πνεύμονές του χτυπήθηκαν από μια μυστηριώδη ασθένεια που πλήττει κυρίως ατμιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ο έφηβος από το Έρι της Πενσυλβάνια, την περασμένη εβδομάδα αρρώστησε βαριά και δε μπορούσε να αναπνεύσει από μόνος του.

Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του έκαναν σειρά ακτινογραφίες θώρακος, για να ανακαλύψουν ότι οι πνεύμονές του ήταν γεμάτοι από στερεοποιημένο έλαιο για ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πατέρας του 19 χρονου, Κιθ Μάγιο, στην εφημερίδα «Metro US», οι γιατροί παρομοίασαν τα ευρήματά τους με λίπος μπέικον που σκληραίνει αφού κρυώσει.

«Μια προειδοποίηση για όλους όσοι βρίσκονται σε άρνηση. Ο αριστερός πνεύμονας γεμάτος κατά 80% και ο δεξής κατά 50%. Το οξυγόνο στο 37%», έγραψε η μητέρα του 19χρονου Άντονι Μάγιο.
© Φωτογραφία : MetroUS/Facebook/Keith Boots Mayo
«Μια προειδοποίηση για όλους όσοι βρίσκονται σε άρνηση. Ο αριστερός πνεύμονας γεμάτος κατά 80% και ο δεξής κατά 50%. Το οξυγόνο στο 37%», έγραψε η μητέρα του 19χρονου Άντονι Μάγιο.

Ο Άντονι έχει στην ηλικία των 19 ετών τους «πνεύμονες ενός 60χρονου καπνιστή που καπνίζει το λιγότερο 2 πακέτα την ημέρα» και πως η βλάβη, κατά πάσα πιθανότητα θα τον «σημαδέψει» για το υπόλοιπο της ζωής του, ανέφερε ο πατέρας του εφήβου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο έφηβος άτμιζε για περίπου δύο χρόνια τώρα και προτιμούσε αρωματισμένα υγρά, όπως μπλε βατόμουρο, μαλλί της γριάς και κανέλα. Ακόμη, όπως σχετικά ανέφερε ο πατέρας του, άτμιζε και THC, την ψυχοτρόπο ουσία που εμπεριέχεται στην κάνναβη.

Ο Άντονι πρωτοπήγε στο νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου εξαιτίας ενός ανησυχητικού βήχα, αλλά οι γιατροί υπέθεσαν ότι πρόκειται για βρογχίτιδα και τον έστειλαν σπίτι, γράφοντάς του αντιβίωση.

Δυο μέρες αργότερα, άρχισε να αισθάνεται ακόμη χειρότερα και ξαναπήγε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονία που προκαλεί διόγκωση των πνευμόνων και συσσώρευση υγρού.

Του χορήγησαν ισχυρότερα αντιβιοτικά και στεροειδή, αλλά η κατάστασή του αντί να βελτιωθεί επιδεινωνόταν. Την επόμενη ημέρα ξαναπήγε στο νοσοκομείο όπου το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα του είχε πέσει στο 37% αντί του φυσιολογικού 95% με 98%.

 Η μητέρα του 19χρονου πόσταρε τις φωτογραφίες από τις ακτινογραφίες στα social media ως προειδοποίηση για άλλους ατμιστές.

«Μια προειδοποίηση για όλους όσοι βρίσκονται σε άρνηση. Ο αριστερός πνεύμονας γεμάτος κατά 80% και ο δεξιός κατά 50%. Το οξυγόνο στο 37%», έγραψε η μητέρα του 19χρονου Άντονι Μάγιο.

Tags:
ΗΠΑ, άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK