17:53 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Χούδι είχαν αναλάβει την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που έπληξε την παραγωγή της χώρας για ημέρες. Το Ριάντ, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι τα drone και οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν από το Ιράν. Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη.

Ο επικεφαλής του πολιτικού συμβουλίου των Χούδι Μαχντί αλ Μασάτ ανακοίνωσε ότι η οργάνωση σταματά τις επιθέσεις με drone και άλλα όπλα κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Ζητά από το Ριάντ να εκδώσει με τη σειρά του παρόμοια ανακοίνωση, υποσχόμενο να σταματήσει τις επιθέσεις σε έδαφος της Υεμένης.

Ο αλ Μασάτ πρόσθεσε ότι οι Χούδι διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν αν η Σαουδική Αραβία αγνοήσει την προσφορά.

«Σταματάμε τις επιθέσεις στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιώντας drone και άλλους τύπους όπλων. Αναμένουμε παρόμοια ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία που θα ανακοινώνει το τέλος κάθε είδους επίθεσης στο έδαφος της Υεμένης» ανέφερε.

Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε στις 19 Σεπτεμβρίου κομμάτια από πυραύλους και drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, επιμένοντας ότι προέρχονταν από το Ιράν. Οι ΗΠΑ στήριξαν τους ισχυρισμούς με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να χαρακτηρίζει την επίθεση «πολεμική ενέργεια» του Ιράν.

Στα ύψη το θερμόμετρο

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη μετά την επίθεση με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που αγωνίζονται ενάντια στο Ριάντ, ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ εκτόξευσαν κατηγορίες κατά του Ιράν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε αποδείξεις για τις κατηγορίες περί εμπλοκής της χώρας στις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία.

 

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)
Tags:
επιθέσεις, Drone, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, χούθι, Χούτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK