10:49 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά τις προβλέψεις περί κοσμοσυρροής που τα κοινωνικά μέσα υποστήριζαν πως θα λάμβανε χώρα με αφορμή το κάλεσμα για εισβολή στην Περιοχή 51, τελικώς μόλις ελάχιστοι τολμηροί ανταποκρίθηκαν.

Όπως τελικώς αποδείχθηκε, μόλις λίγες δεκάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την εισβολή στην απόρρητη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες όταν ο Μάθιου Ρόμπερτς από τις ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook που ανακοίνωνε μια εκδήλωση: «Ας καταλάβουμε δια της εφόδου την Περιοχή 51, δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους».

Αυτό που πρότεινε ο Ρόμπερτς ήταν στην ουσία μία μαζική εισβολή, στις τρεις το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, στην βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η ύπαρξη της οποίας κρατήθηκε μυστική για χρόνια και επιβεβαιώθηκε μόλις το 2013 από τη CIA.

Συνολικά, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όταν και το Facebook διέγραψε την σχετική ανάρτηση γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια δημοσίευσης, δύο εκατ. άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή στην συγκέντρωση.

Μάλιστα, η απήχηση της δημοσίευσης ανάγκασε τον Αμερικανικό Στρατό να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους θα τολμούσαν να πλησιάσουν στη βάση.

Ωστόσο, στο μεταξύ ο Ρόμπερτς «αποκάλυψε» πως απλώς αστειευόταν και πως το όλο ζήτημα ήταν μία «πλάκα», κάτι που σκέφθηκε στις δύο το πρωί επειδή «βαριόταν».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 100 άνθρωποι, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα του Ρόμπερτς, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Η συγκέντρωση δεν είχε επιθετικό χαρακτήρα, αλλά ήταν περισσότερο εορταστική και κατέληξε μόνο σε μία σύλληψη, ενός άνδρα που ούρησε στην είσοδο της Περιοχής 51.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ, Πολεμική Αεροπορία, στρατός, εξωγήινο σκάφος, εξωγήινοι, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK