19:01 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον είχε προτείνει στην Άγκυρα να αγοράσει συστήματα Patriot σε προσπάθεια να αναχαιτίσει τη συμφωνία της με τη Μόσχα για την αγορά των S-400, με την Τουρκία να αρνείται.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η ιδέα της αγοράς των συστημάτων Patriot «δεν είναι εκτός συζήτησης».

Ο ίδιος πάντως σημείωσε, σύμφωνα με την Daily Sabah ότι για να συμφωνία μια συμφωνία, οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις.

«Εάν πληρούνται οι όροι μας, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αγοράς, αυτό βρίσκεται επίσης στην ατζέντα των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Αν και ο Τούρκος πρόεδρος δεν εξήγησε ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, τις περιέγραψε σε προηγούμενη συνέντευξη για το θέμα στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι όροι μιας πιθανής συμφωνίας για τους Patriot θα πρέπει «τουλάχιστον να ταιριάζουν με εκείνες των (S-4000)».

Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας ανεξάρτητα από πόσους S-400 παραγγέλνει από τη Ρωσία.

Η αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας είναι από καιρό ένα «αγκάθι» στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, με τις ΗΠΑ να ζητούν από την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη ρωσική συμφωνία ή να είναι έτοιμη για τις συνέπειες.

Tags:
ΗΠΑ, αγορά, Patriot, S-400, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK