00:50 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (59)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για την αποκάλυψη εθνικών αμυντικών μυστικών των ΗΠΑ, πέρασε επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αλλά τώρα κρατείται σε βρετανική φυλακή μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο.

Οι βρετανικές αρχές κρατούν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε συνθήκες χειρότερες από ό, τι κρατούνται τρομοκράτες και τον εμποδίζουν να προετοιμαστεί για την υπεράσπισή του κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον στο Grayzone.

Ο Ασάνζ, ο οποίος έλαβε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων σε φυλακή στο Λονδίνο, δεν μπορεί να δεχτεί και να στείλει αλληλογραφία, ενώ του έχουν επιτραπεί μόνο δύο επισκέψεις το μήνα και γενικά κρατείται υπό συνθήκες αυξημένης απομόνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αν και ο Ασάνζ έχει εκτίσει την ποινή του για παραβίαση των όρων αναστολής του και έπρεπε να απελευθερωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει στη φυλακή υπό τον φόβο θα μπορούσε να «φύγει ξανά» μετά την απελευθέρωσή του.

Ο Χράφνσον υποστήριξε ότι αυτό αποκαλύπτει έναν «προκατειλημμένο τρόπο» αντιμετώπισης του ιδρυτή του WikiLeaks από το βρετανικό σύστημα.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (59)
Tags:
φυλακή, Λονδίνο, κράτηση, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK