04:35 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Παρασκευή, οι Χούθι ανέφεραν ότι σταμάτησε τις επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και ανάμεναν από τις σαουδικές αρχές να σταματήσουν τις στρατιωτικές ενέργειες κατά της Υεμένης ως αμοιβαία κίνηση.

Οι μαχητές της οργάνωσης Ansar Allah, επίσης γνωστή ως Χούθι, που κατέλαβαν την εξουσία στη βόρεια Υεμένη, προειδοποίησαν τη Σαουδική Αραβία για νέες, πιο επιζήμιες επιθέσεις στις ζωτικές εγκαταστάσεις της χώρας, εάν ο Ριάντ συνεχίσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον εδαφών που ελέγχονται από την οργάνωση στην Υεμένη.

«Με την ανακοπή της επιθετικότητας και των βομβαρδισμών, ο Στρατός μας θα σταματήσει επίσης τις εκτοξεύσεις πυραύλων και τη χρήση drones σε απομακρυσμένα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας. Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού, αποκλεισμού και επιθετικότητας, οι επιθέσεις μας θα γίνουν πιο οδυνηρές, θανατηφόρες και καταστροφικές, θα επηρεάσουν ακόμη πιο απομακρυσμένες περιοχές και δεν θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές για μας τότε», δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Αμπντούλ Μαλίκ στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masira.

Οι παρατηρήσεις έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, οι οποίες ανάγκασαν την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει τις εγκαταστάσεις της Abqaiq και του Khurais. Αν και η ευθύνη διεκδικείται από την στρατιωτική πτέρυγα των Χούθι, το Ριάντ και η Ουάσινγκτον έδειξαν από την πρώτη στιγμή το Ιράν. Η Τεχεράνη έχει αντικρούσει τις κατηγορίες.

Η Υεμένη έχει βυθιστεί σε μία ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων υπό την ηγεσία του προέδρου Μανσούρ Χαντί και των ανταρτών Χούθι για αρκετά χρόνια. Ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του κινήματος των Χούθι κατόπιν αιτήματος του Χαντί από τον Μάρτιο του 2015.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
επιθέσεις, Ριάντ, Σαουδική Αραβία, αντάρτες Χούθι, χούθι, Τεχεράνη, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK