ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τεχεράνη είναι πιθανό να απελευθερώσει σήμερα το πετρελαιοφόρο Stena Impero, το οποίο έχει κατασχεθεί εδώ και δύο μήνες.

Στην απελευθέρωση του τάνκερ Stena Impero, που κρατείται δύο μήνες από το Ιράν είναι πιθανό να προχωρήσει η Τεχεράνη σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλοιοκτήτρια εταιρείας, Έρικ Χάνελ.

«Το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι φαίνεται πως το πετρελαιοφόρο Stena Impero θα απελευθερωθεί μέσα τις επόμενες ώρες. Όπως καταλαβαίνουμε, έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση για απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου και ελπίζουμε ότι το πλοίο θα ξεκινήσει το ταξίδι μέσα στις επόμενες ώρες και θα αφήσει τα χωρικά ύδατα του Ιράν », δήλωσε ο Χάνελ στο SVT Nyheter.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Λιμενικού και του Ναυτιλιακού Οργανισμού του Ιράν στην επαρχία του Ορμουζγκάν, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο θα απελευθερωθεί σύντομα.

«Μετά την έκδοση της απόφασης για το τέλος κράτησης του αγγλικού πετρελαιοφόρου Stena Impero, το πλοίο αυτό σύντομα και μετά από 65 ημέρες θα ξεκινήσει να κινείται από το λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς προς τα διεθνή ύδατα», δήλωσε.

Επτά από τα 23 μέλη του πληρώματος του Stena Impero απελευθερώθηκαν στις αρχές του μήνα.

Το Stena Impero κατασχέθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης στα στενά του Ορμούζ στις 19 Ιουλίου για παραβίαση των διεθνών ναυτικών κανόνων, όπως ισχυρίστηκε η Τεχεράνη.

Tags:
Περσικός Κόλπος, Μεγάλη Βρετανία, Τεχεράνη, απελευθέρωση, Ιράν, κατάσχεση, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK