ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Μπόρις Τζόνσον θα συναντήσει ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που φιλοξενείται στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασίλειου, Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ρουχανί ανακοίνωσε στον κρατικό τηλεοπτικό φορέα του Ιράν:

«Οι συναντήσεις του Προέδρου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και με τους ηγέτες της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας έχουν διευθετηθεί μέχρι τώρα».

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν βίζα τόσο στον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, και στον υπουργό Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, έτσι ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει ταξιδιωτικό αποκλεισμό και έχει παγώσει περιουσιακά στοιχεία του Ζαρίφ από τον Ιούλιο στο πλαίσιο της «μέγιστης πίεσης» στο Ιράν, παρ' όλα αυτά ενέκρινε τη βίζα του για να μπορέσει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι πολιτικοί ηγέτης θα βρεθούν στο βήμα της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Καμία βίζα σε μέλη της ιρανικής αποστολής, συνοδείας του Ρουχανί

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής των Επικοινωνιού του ιρανικού Προεδρικού Γραφείου, Περβίζ Εσμάιλι, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την έκδοση βίζας σε έναν αριθμό μελών αποστολής της χώρας, που θα συνόδευσαν τον Χασάν Ρουχανί.

«Η αποτυχία έκδοσης βίζας για την αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο, ορισμένους αναπληρωτές επικεφαλής προσωπικού και τον Τύπο αντιβαίνει στις διπλωματικές υποχρεώσεις που ανέλαβε επισήμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ τόσο ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών όσο και ως χώρα υποδοχής» τόνισε ο Εσμάιλι στην ιρανική τηλεόραση.

Tags:
συνάντηση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, ΗΠΑ, ΟΗΕ, Τζαβάντ Ζαρίφ, Χασάν Ρουχανί, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK