03:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσει τις δέκα εβδομάδες ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που δέχθηκαν επίθεση από drones στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η αποκατάσταση των ζημιών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, στο Αμπκάικ και στο Χουράις της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί να διαρκέσει μήνες και όχι περίπου δέκα εβδομάδες όπως υπολογιζόταν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η Saudi Aramco, όπως αναφέρει η «Wall Street Journal» συζητά με πολλούς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και την General Electric Company, προσφέροντας μεγαλύτερα ποσά. Βέβαια, το κόστος αναμένεται να είναι μερικά εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, οι δύο προαναφερθείσες πετρελαϊκές υποδομές δέχθηκαν επίθεση από drones, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Χούτι. Οι ΗΠΑ, όμως, δείχνουν προς την κατεύθυνση του Ιράν, με τον Ντόναλντ Τραμπ να γράφει στο Twitter πως γνωρίζει τον ένοχο και να επιβάλει νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη. Η Χασάν Ρουχανί, από την άλλη, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει τα σύνορα της χώρας του.

Από την επίθεση, σταμάτησε το ήμισυ της πετρελαϊκής παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, με το μουσουλμανικό βασίλειο να εξαπολύει επιχείρηση κατά «νόμιμων στρατιωτικών στόχων» στα βόρεια της Υεμένης. Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παραχώρησε και σχετική συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως «οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν αναμφίβολα από το Ιράν». Πάντως, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε αμερόληπτη έρευνα για το περιστατικό.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Σαουδική Αραβία, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK