21:03 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πετρελαιοφόρο πλοίο, βρετανικής σημαίας, είχε κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στις 19 Ιουλίου του 2019, στο Στενό του Ορμούζ.

Έτοιμο να αποπλεύσει είναι το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero», όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιρανικής κυβέρνησης, οι αρχές έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες, προκειμένου το πλοίο να αφεθεί ελεύθερο.

«Η νομική δουλειά έχει ολοκληρωθεί – το έδαφος για την απελευθέρωση έχει προετοιμαστεί» ανέφερε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ιρανικές αρχές είχαν αφήσει ελεύθερα επτά μέλη του πληρώματος του κατασχεθέντος τάνκερ, συμπεριλαμβανομένου και ενός Ρώσου ναύτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πετρελαιοφόρο πλοίο είχε κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στις 19 Ιουλίου, στο Στενό του Ορμούζ. Οι ιρανικές αρχές είχαν κάνει λόγο για παραβίαση της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν είχε λάβει χώρα μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ «Grace 1» από τις βρετανικές αρχές, στο Γιβραλτάρ, λόγω της φερόμενης παραβίασης των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Δαμασκού.

Το ιρανικό πλοίο αφέθηκε ελεύθερο στις 19 Αυγούστου, αφού οι τοπικές αρχές έλαβαν εγγυήσεις ότι το φορτίο του τάνκερ δεν θα παραδοθεί στη Συρία.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)

Σχετικά:

Αισιοδοξη η Στοκχόλμη πως η Τεχεράνη θα απελευθερώσει το τάνκερ Stena Impero στο κοντινό μέλλον
Ιρανικό ΥΠΕΞ: Το βρετανικό τάνκερ «Stena Impero» θα απελευθερωθεί σε μερικές ημέρες
Το Stena Impero είναι πιθανό να απελευθερωθεί άμεσα
Tags:
Grace 1, ιρανικό τάνκερ, Τεχεράνη, Φρουροί της Επανάστασης, Ιράν, πλοίο, κατάσχεση, Πετρέλαιο, πετρελαιοφόρο, τάνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK