23:02 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια νέα σουηδική πρωτοβουλία για το «φαγητό του μέλλοντος» επιδιώκει να κάνει τα παιδιά να συνηθίσουν τροφές όπως έντομα και σκουπίδια.

Η σουηδική εταιρεία «WIN WIN» εγκαινίασε μια πρωτοβουλία στόχο να ανοίξει τον δρόμο για το «φαγητό του μέλλοντος» προκειμένου να καταστεί δυνατή η «μετάβαση από το μοσχαρίσιο κρέας υψηλού άνθρακα σε έντομα χαμηλού άνθρακα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Veckans Affärer.

Η ιδέα του «φαγητού από το μέλλον» έχει στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον παιδιών για τροφές που θεωρούνται οριακά βρώσιμες ή δυσάρεστες με τα σημερινά δεδομένα. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τρισδιάστατα τυπωμένα παιχνίδια.

«Με παιχνίδια – τρόφιμα, παιδιά και γονείς θα συνηθίσουν την ιδέα ότι το φαγητό του μέλλοντος περιέχει συστατικά που πολλοί σημερινοί ενήλικες θα απέρριπταν», αναφέρει το δελτίο Τύπου της πρωτοβουλίας.

​Σύμφωνα με τον Πίτερ Σβανμπέργκ, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, «κάθε παιχνίδι δείχνει μια κατηγορίες βιώσιμης τροφής που τα παιδιά πιθανότατα δεν έχουν συνηθίσει, αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε στο μέλλον αν θέλουμε να σώσουμε αυτόν τον πλανήτη».

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μενού του μέλλοντος περιλαμβάνει έντομα, φύκια, απόβλητα, τροφή σε σκόνη και άλλα θρεπτικά και φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά.

Η διαφήμιση της εταιρείας παρουσιάζει παιδιά να αλλάζουν γνώμη για «λιχουδιές» όπως φυκό-κεφτέδες, εντομο-μπέργκερ και σκουπιδο-νοστιμιά.

​Παρόλα αυτά, αρκετοί Σουηδοί δεν εμφανίστηκαν και τόσο χαρούμενοι με τις τροφές του μέλλοντος.

«Μπορεί επίσης να προσπαθήσετε να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να μεγαλώνουν, να εκτρέφουν, να κυνηγούν και να ψαρεύουν τα δικά τους τρόφιμα», παρατήρησε χρήσης του Twitter, ενώ άλλος σημείωσε χιουμοριστικά ότι «δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή ενός zombie apocalypse».

Άλλοι χρήστες πήγαν ένα βήμα παρακάτω, γράφοντα πράγματα όπως: «Τα παιδιά μας θα υποχρεωθούν να φάνε σκουπίδια. Θα πεθάνουν από την πείνα και το κρύο. Βλέπουμε μια νέα ολοκληρωτική ιδεολογία που γεννιέται, κλιματική, που θα οδηγήσει στην αποβιομηχάνιση και την αυτοκαταστροφή του δυτικού πολιτισμού».

Tags:
σκουπίδια, έντομα, έντομο, τρόφιμα, διατροφή, τροφή, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK