ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα ευρήματα έρχονται την ώρα που ο ηγέτης των Εργατικών παλεύει να εκτονωθεί η αυξανόμενη διαμάχη για την πολιτική του κόμματος σχετικά με το Brexit.

Αίσθηση προκάλεσε νέα δημοσκόπηση του YouGov που δείχνει ότι το 54% όσων ψήφισαν τους Εργατικούς στις εκλογές του 2017 θέλουν να παραιτηθεί το Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ μόλις το 29% θέλει την παραμονή του.

Ο Κόρμπιν είναι ακόμα λιγότερο δημοφιλής γενικότερα στη βρετανική κοινή γνώμη, με το 58% των ψηφοφόρων να συμφωνούν ότι πρέπει να παραιτηθεί και μόλις το 20% να διαφωνεί με μία παραίτησή του.

Ο Κόρμπιν παρόλα αυτά διατηρεί τη στήριξη του κόμματός του στο ζήτημα του Brexit, με το 61% των ψηφοφόρων των Εργατικών να τον στηρίζει σε κάποιο βαθμό και μόλις το 18% να διαφωνεί με την κατεύθυνσή του.

Ειδικότερα, περισσότερο από το 27% του πυρήνα των υπέρμαχων της παραμονής στην ΕΕ στηρίζει τη στρατηγική του, παρότι 46% από εκείνους που ψήφισαν για την παραμονή στο δημοψήφισμα του 2016 να μην στηρίζουν την προσέγγισή του, ανεβάζοντας στο 55% το ποσοστό στο σύνολο του γενικού πληθυσμού.

Πάντως, 68% εκείνων που θέλουν την αποχώρηση από την ΕΕ πιστεύει ότι η θέση των Εργατικών στο ζήτημα του Brexit είναι ασαφής ή δημιουργεί σύγχυση, με το 80% να υποστηρίζει ότι δεν καταλαβαίνει πλήρως τη θέση του κόμματος γενικά για την αποχώρηση.

«Η νέα δημοσκόπηση δείχνει πώς ο Κόρμπιν έχασε την προτίμηση όχι μόνο γενικότερα του κοινού αλλά και των δικών του ψηφοφόρων, καθώς η πλειονότητα των υποστηρικτών των Εργατικών στις εκλογές του 2017 πιστεύουν τώρα ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθεί. Η αποστολή τώρα για τον ηγέτη των Εργατικών, με τις εκλογές όπως φαίνεται να επίκεινται, είναι να ξανακερδίσει αυτούς του ψηφοφόρους αν θέλει να έχει ελπίδα να επαναλάβει την επιτυχία του 2017» δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της YouGov Κρις Κέρτις.

Tags:
δημοσκόπηση, Μεγάλη Βρετανία, Εργατικό Κόμμα, Εργατικοί, Τζέρεμι Κόρμπιν, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK