14:31 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Πολωνία συμφώνησαν για έξι τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν τα νέα αμερικανικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στη χώρα.

Κοινή δήλωση για αμυντική συνεργασία υπέγραψαν οι ΗΠΑ και η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η Πολωνία θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις για να στεγάσει τα νέα αμερικανικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στη χώρα.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι τα σχέδια για την αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Πολωνία δεν συνδέονται με τη Ρωσία.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Πολωνία συμφώνησαν για έξι τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν τα νέα αμερικανικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στη χώρα.

Προ δύο εβδομάδων, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση 32 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία αντί 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Πολωνία αιτήθηκε πρόσφατα και την προμήθεια αριθμού αμερικανικών αντιαρματικών βλημάτων καθώς και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Πολωνία ζήτησε αριθμό αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin, καθώς και πέντε αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130 Hercules από τον αμερικανικό Οργανισμό Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, ανέφερε το Defense News επικαλούμενο τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάσζακ.

Τον Μάιο είχε γίνει γνωστό ότι η Πολωνία σχεδίαζε να αποκτήσει 32 F-35 προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιά Σοβιετικά αεροσκάφη που υπηρετούν στην Αεροπορία της, Sukhoi Su-22 και Mikoyan MiG-29.

Σχετικά:

Αίτημα της Πολωνίας για προμήθεια αντιαρματικών βλημάτων Javelin από τις ΗΠΑ
Η Πολωνία επιθυμεί να αγοράσει F-35 εάν οι ΗΠΑ εκδιώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 32 μαχητικών F-35 στην Πολωνία αντί 6,5 δισ. δολαρίων
Tags:
στρατεύματα, αμερικανικός στρατός, αμερικανική βάση, Ρωσία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK