11:59 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 01
Βρείτε μας

Με κοινή δήλωσή τους ο Εμανουέλ Μακρόν, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζουν ότι το Ιράν φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας και επισημαίνουν κίνδυνο για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκαν στο περιθώριο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και έδειξαν το Ιράν ως υπαίτιο για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Σε κοινή δήλωση των τριών ηγετών, που εξέδωσε η γαλλική πλευρά, αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις που στόχευαν πετρελαϊκές τοποθεσίες στη Σαουδική Αραβία, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμπκάικ και στο Χουράις και επιβεβαιώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τον λαό του». Καταλήγουν στο Ιράν καθώς, όπως τονίζεται, «δεν υπάρχει κάποια άλλη εύλογη εξήγηση».

Ο Μακρόν, η Μέρκελ και ο Τζόνσον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αφού σε άλλο σημείο της κοινής δήλωσής τους υποστηρίζουν:

«Οι επιθέσεις έχουν στραφεί κατά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά επηρεάζουν όλες τις χώρες και αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών συγκρούσεων».

Βέβαια, και οι τρεις υποστηρίζουν τις εν εξελίξει έρευνες γύρω από τις επιθέσεις.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
Ιράν, Σαουδική Αραβία, επιθέσεις, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK