03:13 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Το «κανόνι» της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας έχει επηρεάσει περίπου 600.000 τουρίστες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 150.000 είναι βρετανικής καταγωγής.

Τις προσπάθειες επαναπατρισμού χιλιάδων Βρετανών τουριστών – πελατών της Thomas Cook επισπεύδει η Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το «κανόνι» της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας.

Για σήμερα, Τρίτη, οι αρμόδιες αεροπορικές αρχές έχουν δρομολογήσει 74 πτήσεις, προκειμένου 16.500 τουρίστες να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν ακόμη 64 πτήσεις, οι οποίες μετέφεραν 14.700 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των «εγκλωβισμένων» τουριστών, ως απόρροια της κατάρρευσης της Thomas Cook, ανέρχεται σε 600.000, εκ των οποίων οι περίπου 150.000 είναι βρετανικής καταγωγής.

Μάλιστα, περίπου 50.000 βρίσκονται στην Ελλάδα, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν προγραμματίσει εντός της ημέρας τουλάχιστον επτά πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κρήτης και της Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook, το ιστορικότερο ταξιδιωτικό γραφείο παγκοσμίως, τέθηκε σε «υποχρεωτική εκκαθάριση» τα ξημερώματα της Δευτέρας, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας.

Θέμα:
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)

Σχετικά:

Thomas Cook: Αναχωρούν από την Ελλάδα οι πρώτοι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες
«Υπήρχαν ενδείξεις για την κατάρρευση της Thomas Cook»
Χρεοκοπία Thomas Cook: Στο τραπέζι η διακοπή του τέλους διαμονής για τα πληγέντα ξενοδοχεία
Tags:
Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρισμός, τουρισμός, τουρίστας, τουρίστες, Πτώχευση, χρεοκοπία, κατάρρευση, Thomas Cook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK